Fåren

Välkommen till Onsängs gård

 

Fåren på Onsäng

 

På gården finns det ca 120 tackor, av dessa är 25 renrasiga finullstackor, merparten av resterande tackor i besättningen är olika köttraskorsningar. Det finns också korsningar av Leicester och Gotlandsfår som kan ge fina skinn. Raser som ingår i våra köttkorsningar är Suffolk, Texel, Oxford down, Dorset och Finull.

 Finullsfåren är en gammal lantras. De föder många lamm och är mycket duktiga landsskapsvårdare som håller undan sly. De har en finfibrig ull vilket ger mjuka och fina ullprodukter och mjuka skinn i färgerna svart, vit och brunt.

 När vi väljer ut livdjur är egenskaper som en god exteriör och tillväxt samt ett bra temperament viktigt.

Hos finullsfåren är också ullegenskaperna viktiga vid urval.

Den egenskap vi värderar allra högst är goda modersegenskaper. Vi vill att våra tackor ska ta väl hand om sina lamm.Urvalen vi gör leder till att vi får en sund och frisk besättning med trevliga djur.  Fåren är anslutna till Elitlamm och innehar M3-status.

 Bland våra tackor och lamm finns det många personligheter med sin egen charm. Vi umgås väldigt mycket med våra djur vilket gör dem tama och kärvänliga. Vi brinner för god djuromsorg och hög köttkvalitet. 

 

 Fåren är oerhörda nyttodjur med "fyra ben"- köttet, ullen, skinnen och förmågan att hålla landskapet öppet!

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved